Glutenfri
Vegetar
Chili sin carne med fullkornsris, marinert rødløk, tortillachips og lettrømme, servert med lime
4.06 (127)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
Fullkornsris
135 g
Chili sin carne
600 g
Vann
½–1 dl
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Koriander
1 bunt
Tortillachips
1 pakke
Lettrømme
150 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 849 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 126 g
- Protein: 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha chili sin carnen i en kjele. Skyll ut pakken med ½ dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter, eller til gryteretten er gjennomvarm. Tilsett mer vann hvis du synes at gryteretten får for tykk konsistens.
Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve limen, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, den marinerte løken, tortillachipsene og rømmen ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!