Bánh Xèo: Tynne vårløkspannekaker med soyaglasert tofu, asiatisk gulrotsalat og chilimajones

Miss Gin

Laktosefri
Vegetar

Bánh Xèo: Tynne vårløkspannekaker med soyaglasert tofu, asiatisk gulrotsalat og chilimajones

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
14 Ingredienser
Disse sprø vietnamesiske pannekakene lages tradisjonelt av rismel, og fylles med svin og reker. I vår vegetarversjon fyller vi dem med marinert tofu.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • hvetemel
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Vårløk
½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Egg
2 stk
(Egg)
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2½ dl
Hvetemel
1½ dl
(Hvete)
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
1 ss
Tofu
1 pakke
(Soya)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Agurk
½ stk
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 984 kcal
  • Fett: 63 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt agurken i lange bånd med en potetskreller eller mandolin, og rull den og korianderen inn i pannekakene med resten av fyllet.

 Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha vårløken og kokosmelken i en bolle. Skyll ut kokosmelkboksen med 2½ dl vann, og ha vannet i bollen. Pisk inn eggene, maisstivelsen og 1½ dl hvetemel. Krydre pannekakerøren med litt sukker og salt.     
 Bland 2 ss eddik, 1 ss olivenolje, og litt sukker og salt i en salatbolle. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen (se tips). Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha gulrøttene, korianderen, chilien og rødkålen over i salatbollen, og bland godt. 
 Kutt tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Bland inn soya- og ingefærsausen, og stek videre i 1 minutt. Ha tofuen over i en skål, og dekk til med aluminiumsfolie.    
Skyll og kutt agurken i staver (se tips).
 Tørk ut stekepannen fra punkt 3. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek tynne pannekaker av røren fra punkt 1 i omtrent 1 minutt på hver side.  
Ha den asiatiske gulrotsalaten, tofuen og peanøttene i pannekakene, og brett sammen. Server agurken og chilimajonesen til retten.   
Vel bekomme!