Hoisinglasert kyllingburger med lettsyltede grønnsaker, chilimajones og koriander, servert med spicy poteter
4.24 (153)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Koriander
½–1 bunt
Chilimajones
½ pakke
Kyllingburgere
300 g
Hoisinsaus
½ pakke
Peanøtter
½ pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 905 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i store biter. Fordel potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn ingefærblandingen. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, og snu potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre med litt salt.
Skyll agurken og skrell gulroten. Kutt agurken og gulroten i strimler på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha løken i en skål og vend inn saften fra limen og ½ ts sukker. La stå å trekke til resten av retten er klar, og vend inn agurk- og gulrotstrimlene rett før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Pensle burgerne med hoisinsausen på begge sider, og strø over peanøttene.
Varm brødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Skyll og tørk korianderen. Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, chilimajonesen, de lettsyltede grønnsakene, korianderen og burgerne. Server potetene til retten.
Vel bekomme!