Vegetarschnitzler med ovnsstekte potetskiver, syrlig klementinsalat, egg og steinsoppsaus
Vegetar

Vegetarschnitzler med ovnsstekte potetskiver, syrlig klementinsalat, egg og steinsoppsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Vegetarschnitzler
1 pakke
(Selleri, Havre, Hvete)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
1 ts
(Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Agurk
½ stk
Klementin
1 stk
Tobladssalat
50 g
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Steinsoppsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
½–1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 899 kcal
  • Fett: 57 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek speilegg om du ønsker. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene forsiktig i stekepannen, og stek dem i omtrent 5 minutter, eller til eggehviten har stivnet. Krydre med litt salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene (se tips).  
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 10 minutter, til den er gyllen. Ha løken over på en tallerken.   
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side. Ha løken tilbake i pannen, og tilsett soyasausen og 1 ts smør. La stå på lav varme fram til servering. 
 Kok eggene i 4–6 minutter, da er de bløtkokte. Kok eggene i 8–10 minutter om du ønsker en fastere eggeplomme. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del eggene i to, og legg dem på en tallerken. Topp eggene med den revne Grande Premium-osten og litt nykvernet pepper.
Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver på skrått. Skrell og del klementinen i båter. Bland agurken, klementinen og salaten i en salatbolle. Vend inn ønsket mengde av sennepsvinaigretten før servering.  
 Hell sausen over i en liten kjele. Skyll ut sausepakken med ½–1 dl vann, og ha det i kjelen. Kok opp sausen på middels varme under omrøring. 
Vel bekomme!