Fiskekaker med reker i smørsaus, mathvete, rotgrønnsaker og sprø grønnkål
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rødbete
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Mathvete
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Fiskekaker
360 g
Smørsaus
½ pakke
Reker
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 736 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskekakene kan varmes i ovnen hvis du heller ønsker det. Server rekene ved siden av hvis du ikke vi ha dem i sausen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødbeten, kålroten og gulrøttene i jevnstore biter. Fordel rotgrønnsaksbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på rotgrønnsakene en gang underveis i steketiden, for et jevnere resultat.
Tilbered mathveten som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet. Sil vannet av mathveten når den er ferdigkokt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side.
Ha sausen i en liten kjele og kok opp. Vend inn rekene rett før servering.
Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje og salt. Ta rotgrønnsakene ut av ovnen og legg kålen over. Stek det hele videre i 5 minutter, eller til kålen er sprø og rotgrønnsakene er møre.
Vend eventuelt sammen rotgrønnsakene og mathveten, og server med fiskekakene, rekene i smørsausen og den sprø grønnkålen.
Vel bekomme!