Fiskekaker med reker i smørsaus, mathvete, rotgrønnsaker og sprø grønnkål

Fiskekaker med reker i smørsaus, mathvete, rotgrønnsaker og sprø grønnkål

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødbete
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Smørsaus
½ pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Reker
100 g
(Skalldyr)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 736 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskekakene kan varmes i ovnen hvis du heller ønsker det. Server rekene ved siden av hvis du ikke vi ha dem i sausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødbeten, kålroten og gulrøttene i jevnstore biter. Fordel rotgrønnsaksbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på rotgrønnsakene en gang underveis i steketiden, for et jevnere resultat.   
 Tilbered mathveten som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet. Sil vannet av mathveten når den er ferdigkokt.      
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side.   
 Ha sausen i en liten kjele og kok opp. Vend inn rekene rett før servering.  
 Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje og salt. Ta rotgrønnsakene ut av ovnen og legg kålen over. Stek det hele videre i 5 minutter, eller til kålen er sprø og rotgrønnsakene er møre. 
Vend eventuelt sammen rotgrønnsakene og mathveten, og server med fiskekakene, rekene i smørsausen og den sprø grønnkålen.     
Vel bekomme!