Laktosefri
Bowl med tikkastekt lyrfilet, ovnsbakt søtpotet, bulgur, agurk og syltet rødløk
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Bulgur
125 g
Smør
½ ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Lyrfilet
375 g
Tikka masala-paste
½–1 glass
Agurk
½ stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 871 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker mindre oppvask, kan du krydre fisken og ovnsbake den med søtpotetene når det gjenstår 10 minutter av søtpotetenes steketid.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell søtpoteten og hvitløken. Kutt søtpoteten i omtrent 2x2 cm store terninger. Finhakk hvitløken. Ha søtpotetterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten midt i ovnen i 15 minutter.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn ½ ss smør når bulguren er ferdigkokt, og krydre med salt og pepper.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering.
Ta ut søtpotetterningene fra ovnen, og vend inn hvitløken. Stek videre i omtrent 10 minutter, eller til søtpotetterningene er mør.
Skjær fisken i mindre, jevnstore stykker, og vend dem i tikka masala-pasten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken 1–2 minutter på hver side.
Skyll agurken, og kutt den i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Lag små snurrer av agurkskivene. Ha fisken, bulguren, søtpotetterningene, den syltede rødløken, agurksnurrene, curry- og mangodressingen og peanøttene i serveringsboller.
Vel bekomme!