Butter chicken- og kikertgryte med paprika, og agurk- og tomatsalat med peanøtter
Laktosefri
Glutenfri

Butter chicken- og kikertgryte med paprika, og agurk- og tomatsalat med peanøtter

3.94 (150)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Rød paprika
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Kikerter
1 pakke
Butter chicken-paste
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Peanøtter
40 g
(Peanøtter, Nøtter)
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 857 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk vannet som skal i gryten til å skylle ut restene i glasset med butter-chicken-pasten, for å få med alt.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll, rens, og kutt paprikaen i strimler. Kutt kyllingen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.   
 Varm opp en stor stekepanne eller tykkbunnet kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kylling- og paprikastrimlene i omtrent 3 minutter. Tilsett kikertene, butter chicken-pasten, kokoskremen og 2 dl vann. La det hele småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper. 
 Skyll tomaten og agurken. Skrell sjalottløken. Kutt tomaten og agurken i terninger, og løken i tynne skiver. Ha grønnsakene i en skål, vend inn 1 ss olivenolje, ½ ss eddik, og krydre med salt og pepper. Dryss peanøttene over ved servering.      
Vel bekomme!
Vel bekomme!