20-30
Laktosefri
Glutenfri
Butter chicken- og kikertgryte med paprika, og agurk- og tomatsalat med peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
- pepper
Ris
Basmatiris
135 g
Butter chicken- og kikertgryte med paprika
Rød paprika
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Kikerter
1 pakke
Butter chicken-paste
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Agurk- og tomatsalat med peanøtter
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
40 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 857 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk vannet som skal i gryten til å skylle ut restene i glasset med butter-chicken-pasten, for å få med alt.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Butter chicken- og kikertgryte med paprika: Skyll, rens, og kutt paprikaen i strimler. Kutt kyllingen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
- Butter chicken- og kikertgryte med paprika, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller tykkbunnet kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kylling- og paprikastrimlene i omtrent 3 minutter. Tilsett kikertene, butter chicken-pasten, kokoskremen og 2 dl vann. La det hele småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper.
- Agurk- og tomatsalat: Skyll tomaten og agurken. Skrell sjalottløken. Kutt tomaten og agurken i terninger, og løken i tynne skiver. Ha grønnsakene i en skål, vend inn 1 ss olivenolje, ½ ss eddik, og krydre med salt og pepper. Dryss peanøttene over ved servering.
- Vel bekomme!