Laktosefri
Glutenfri
Butter chicken- og kikertgryte med paprika, og agurk- og tomatsalat med peanøtter
3.94 (150)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Rød paprika
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Kikerter
1 pakke
Butter chicken-paste
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Peanøtter
40 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 857 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 85 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk vannet som skal i gryten til å skylle ut restene i glasset med butter-chicken-pasten, for å få med alt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll, rens, og kutt paprikaen i strimler. Kutt kyllingen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor stekepanne eller tykkbunnet kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kylling- og paprikastrimlene i omtrent 3 minutter. Tilsett kikertene, butter chicken-pasten, kokoskremen og 2 dl vann. La det hele småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper.
Skyll tomaten og agurken. Skrell sjalottløken. Kutt tomaten og agurken i terninger, og løken i tynne skiver. Ha grønnsakene i en skål, vend inn 1 ss olivenolje, ½ ss eddik, og krydre med salt og pepper. Dryss peanøttene over ved servering.
Vel bekomme!
Vel bekomme!