20-30
Fiskeburger i brioche servert med eple-coleslaw, syltet rødløk, potetfries og aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- spelthvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetfries
Poteter
350 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Eple-coleslaw
Rødt eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Fiskeburger med brioche
Lofotburgere med torsk og sei (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Til servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 740 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm gjerne fiskeburgerne og burgerbrødene ute på grillen for ekstra god smak og hygge.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetstavene midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på friesene underveis i steketiden for et jevnere resultat.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Eple-coleslaw: Skyll eplet, og kutt det i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.
- Fiskeburger: Varm opp en stekepanne eller grillpanne, og ha i litt olje. Stek eller grill fiskeburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Brioche-hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
- Servering: Fyll burgerbrødene med eple-coleslawen, fiskeburgerne og den syltede rødløken. Server potetfriesene og aiolien til retten.