Laktosefri
Vegetar
Grønnsakswok med aromasopp, stekt egg, vårløk og peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Kokevann
- olje
Eggenudler
125 g
Aromasopp
200 g
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Kokevann
½ dl
Egg
2 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
1 stk
Peanøtter
1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 660 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne to panner til å wokke, eller wokk i to omganger hvis det blir for stor mengde i pannen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Ta vare på omtrent ½ dl av kokevannet når du heller av vannet.
Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skyll pak choyen, og del den i skiver. Skrell og del gulroten i skiver. Skrell og del rødløken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i stekepannen, og stek dem i omtrent 3 minutter.
Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til soppen er gyllen. Legg soppen på en tallerken. Ha ingefærblandingen i pannen, vend inn pak choyen, gulroten og rødløken, og wokk grønnsakene i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og ha soppen tilbake i pannen sammen med bønnespirene, woksausen og de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av kokevannet fra nudlene, til woksausen har ønsket konsistens.
Skyll og del vårløken i tynne skiver. Skyll og del chilien i skiver. Topp retten med peanøttene, chiliskivene og vårløken. Del limen i båter, og server til retten.
Vel bekomme!