Pita-gyros med timianmarinerte kikerter, tzatziki og gresk salat
Vegetar

Pita-gyros med timianmarinerte kikerter, tzatziki og gresk salat

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Rødvinseddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Kikerter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Timian
½–1 bunt
Honning
1 pakke
Rødvinseddik
2 ss
Olivenolje
2 ss
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Kalamataoliven
1 pakke
Sitron
½ stk
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 889 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 109 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom du ikke har rødvinseddik, kan du bruke litt sitronsaft eller en annen god eddik i marinaden.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Hell vannet av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og ha dem over i en skål. Skrell og finhakk halve rødløken. Skrell og finhakk hvitløken. Dra bladene av timianstilkene, og bland kikertene, halvparten av hvitløken, rødløken og timianen i en skål. Vend inn honningen, 2 ss rødvinseddik (se tips), 2 ss olivenolje og litt salt, og la kikertene marinere i blandingen til resten av retten er klar.      
Skyll agurken, og riv halvparten på den grove siden av et rivjern. Klem ut så mye vann du klarer av den revne agurken. Bland agurken, resten av hvitløken og yoghurten sammen i en serveringsskål, og smak til med litt olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.  
 Skyll og del tomaten i båter. Del resten av agurken i to på langs, og deretter i tynne skiver. Del resten av rødløken i så tynne skiver du klarer. Bland grønnsakene og olivenene sammen til en salat, og smuldre fetaosten over. Ha over litt olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.    
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i 3–4 minutter.  
Nyt måltidet!
God middag!