Steinsoppkremet risoni servert med honningglasserte jordskokker og beter toppet med fetaost
20-30
Vegetar

Steinsoppkremet risoni servert med honningglasserte jordskokker og beter toppet med fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • kokevann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Honningglaserte jordskokker og beter

rødbete
Rødbete
1 stk
polkabete
Polkabete
1 stk
jordskokker
Jordskokker
250 g
kikerter
Kikerter
1 pakke
honning
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss

Steinsoppkremet risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
aromasopp
Aromasopp
100 g
steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
1 glass
Kokevann
½ dl

Servering

sitron
Sitron
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 860 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn litt finrevet sitronskall i rotgrønnsakene for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Honningglaserte jordskokker og beter: Skrell og del betene i båter. Skyll og del jordskokkene i grove biter på størrelse med betebåtene. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Legg grønnsakene og kikertene på et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Stek rotgrønnsakene og kikertene i ovnen i omtrent 25 minutter.
  3. Steinsoppkremet risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken. Spar på litt av kokevannet, og hell av resten når risonien er ferdigkokt. 
  4. Steinsoppkremet risoni, fortsettelse: Skyll og kutt vekk endene av de grønne bønnene. Børst soppen fri for jord, og del dem i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og de grønne bønnene i 3–4 minutter, eller til soppen er gyllen. Krydre med litt salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte risonien og steinsoppestoen. Spe på med omtrent ½ dl av kokevannet, til risonien har en kremet konsistens. 
  5. Servering: Skvis litt sitronsaft over de honningglaserte grønnsakene, og ha over litt olivenolje. Topp risonien med grønnsakene, og smuldre fetaosten over. Vel bekomme!