Glutenfri
Laktosefri
Hvitløksmarinert svinebiff og lun salat med ovnsbakte grønnsaker, spinat og appelsin
4.12 (124)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpoteter
2 stk
Gulrøtter
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
Spinat
100 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksmarinert svinebiff
350 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 864 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har dårlig tid en dag, kan du steke kjøttet og rotgrønnsakene dagen i forveien. Da er det bare å sette sammen ingrediensene til en kald salat.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell søtpotetene og gulrøttene. Kutt søtpotetene i omtrent 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver. Fordel søtpoteskivene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, sitruskrydderet, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Skyll spinaten.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og ha det over i en ildfast form. Stek kjøttet nederst i ovnen i 10 minutter. La det hvile i 3 minutter, og skjær det i skiver før servering.
Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha det revne skallet i en bolle. Press over saften fra halve sitronen, og pisk inn 3 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og del appelsinen i båter eller skiver. Bland spinaten med de ovnsbakte grønnsakene. Fordel grønnsakene, appelsinen og løkskivene på et serveringsfat.
God middag!
Vel bekomme!