Indisk dhal med sesamstekt rosenkål, korianderris og daddelchutney
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Indisk dhal med sesamstekt rosenkål, korianderris og daddelchutney

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Mandler

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
Basmatiris
135 g
Koriander
½ bunt
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Rød chili
½ stk
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokoskrem
1 pakke
Røde linser
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Koriander
½ bunt
Vann
2 dl
Rosenkål
200 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rød chili
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Papadams
½ pakke
Daddelchutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1018 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 158 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk korianderstilkene, og stek dem sammen med løken for å få ekstra god smak på den indiske dhalen. Eventuelle rester kan oppbevares i kjøleskap eller fryses ned.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og grovhakk korianderen. Bland halvparten av korianderen inn i den ferdigkokte risen.
 Skrell og finhakk rødløken, begge hvitløksfeddene og ingefæren. Skyll og finhakk chilien.
 Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av hvitløken, ingefæren og chilien, og hele rødløken i 4–5 minutter. Bland inn kormapasten. Tilsett kokoskremen, 2 dl vann, linsene og grønnsaksbuljongen. La dhalen småkoke under lokk i 5–8 minutter, og rør om noen ganger underveis. Spe på med mer vann hvis den blir for tykk. Topp dhalen med resten av korianderen ved servering.
 Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålene, og kutt dem i fire. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålene i 2–3 minutter. Senk temperaturen til middels varme. Tilsett sesamfrøene og resten av chilien, hvitløken og ingefæren, og stek videre i et par minutter. Smak til med litt salt.
 Fordel papadamsene utover en rist og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder, til de puffer litt opp. Følg nøye med så de ikke svir seg. Server daddelchutneyen til retten.
Vel bekomme!