Glutenfri
Laktosefri
Indisk kylling tikka masala- og kikertgryte med stekt løkris og spinat- og granateplesalat
3.81 (113)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Smør
1 ss
Kikerter
1 pakke
Sitronskall
1 ss
Spinat
50 g
Skivet kyllingfilet
200 g
Tikka masala-paste
½–1 glass
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
1–2 dl
Granateple
1 stk
Sitron
1 stk
Spinat
50 g
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 837 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 97 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La et par kardemommebelger, karri eller hønsebuljong koke sammen med risen for ekstra smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll all spinaten i kaldt vann. Kutt kyllingen i biter.
Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i kikertene, tikka masala-pasten, 1–2 dl vann og kokosmelken, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper og omtrent 1 ss av det revne sitronskallet. Bland inn halvparten av spinaten rett før servering.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med hendene, og ha dem i en serveringsskål. Kutt sitronen i to, og press saften over granateplefrøene. Smak til med olivenolje, litt salt og pepper, og vend inn resten av spinaten.
Skrell og kutt løken i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i omtrent 1 minutt, og bland den inn i risen.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen, og dryss den over maten ved servering.
Vel bekomme!