Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat med rødløk og mais, og ajvarsaus
Glutenfri

Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat med rødløk og mais, og ajvarsaus

4.1 (288)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Filetstykke av svin
300 g
Oregano
1 pakke
Salt
½ ts
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Maiskorn
160 g
Smør
1 ss
(Melk)
Bladpersille
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Ajvar
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 512 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke brokkolien og løken med potetene de siste 15 minuttene av potetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider i 4–5 minutter. Ha kjøttet over på en tallerken. Bland sammen oreganokrydderet og ½ ts salt i en skål, og gni inn kjøttet med blandingen.
 Legg kjøttet oppå potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet i 12–14 minutter, og la det hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer det i skiver. Hvis du bruker et steketermometer, skal kjøttet stekes til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 grader (rosa kjerne), eller 68–70 grader (gjennomstekt). 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i staver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Kok brokkolien i 3 minutter. Tilsett løken, og kok opp. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Tilsett maisen og 1 ss smør, og varm opp på høy varme i 2 minutter. 
 Skyll, tørk og finhakk persillen. Ha yoghurten i en en liten skål, og smak til med ajvarsausen og persillen. Dryss resten av persillen over retten ved servering.
Vel bekomme!