Glutenfri
Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat med rødløk og mais, og ajvarsaus
4.1 (288)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Filetstykke av svin
300 g
Oregano
1 pakke
Salt
½ ts
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Maiskorn
160 g
Smør
1 ss
Bladpersille
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
Ajvar
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 512 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke brokkolien og løken med potetene de siste 15 minuttene av potetenes steketid.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider i 4–5 minutter. Ha kjøttet over på en tallerken. Bland sammen oreganokrydderet og ½ ts salt i en skål, og gni inn kjøttet med blandingen.
Legg kjøttet oppå potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet i 12–14 minutter, og la det hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer det i skiver. Hvis du bruker et steketermometer, skal kjøttet stekes til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 grader (rosa kjerne), eller 68–70 grader (gjennomstekt).
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i staver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Kok brokkolien i 3 minutter. Tilsett løken, og kok opp. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Tilsett maisen og 1 ss smør, og varm opp på høy varme i 2 minutter.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Ha yoghurten i en en liten skål, og smak til med ajvarsausen og persillen. Dryss resten av persillen over retten ved servering.
Vel bekomme!