Kyllingfilet med knuste poteter og honningglaserte rotgrønnsaker, servert med soppsaus
Glutenfri

Kyllingfilet med knuste poteter og honningglaserte rotgrønnsaker, servert med soppsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • melk
  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Kyllingfilet uten skinn
300 g
Sjalottløk
1 stk
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Melk
2 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer, og ta kyllingen ut av ovnen når temperaturen viser 65 grader. La den hvile, og skjær den i skiver når temperaturen viser 68 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbeten i grove biter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfileten i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen de siste 10–15 minuttene av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Smelt 1 ss smør i kjelen med løken, og rør inn soppulveret og hønsebuljongen. Spe på med omtrent 2 dl melk og ½ dl vann, under omrøring. Bland sammen maisstivelsen med 4 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i soppsausen. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med pepper og soyasaus. La sausen småkoke frem til servering.  
 Skrell potetene hvis du vil. Knus potetene lett sammen med 2 ss olivenolje og potetkrydderet. Smak til med salt og pepper. 
God middag!
God middag!