Glutenfri
Kyllingfilet med knuste poteter og honningglaserte rotgrønnsaker, servert med soppsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- melk
- smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Kyllingfilet uten skinn
300 g
Sjalottløk
1 stk
Hønsebuljong
½ pakke
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Melk
2 dl
Smør
1 ss
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 628 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne et steketermometer, og ta kyllingen ut av ovnen når temperaturen viser 65 grader. La den hvile, og skjær den i skiver når temperaturen viser 68 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbeten i grove biter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfileten i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen de siste 10–15 minuttene av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Smelt 1 ss smør i kjelen med løken, og rør inn soppulveret og hønsebuljongen. Spe på med omtrent 2 dl melk og ½ dl vann, under omrøring. Bland sammen maisstivelsen med 4 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i soppsausen. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med pepper og soyasausen. La sausen småkoke frem til servering.
Skrell potetene hvis du vil. Knus potetene lett sammen med 2 ss olivenolje og potetkrydderet. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!