Laktosefri
Glutenfri
Kyllingfilet med appelsinsaus
ovnsbakte grønnsaker og jasminris4.07 (110)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Vårløk
½ pakke
Jasminris
135 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Ingefær
½ bit
Appelsinjuice
2½ dl
Maisstivelse
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Vann
4 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 658 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan varmes på samme brett som grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og finkutt vårløken. Fordel gulrotstavene og brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha kyllingkjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Stek kyllingkjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
Skrell og finhakk ingefæren. Varm opp en kjele med 1 ss smør på middels varme. Stek ingefæren i 2–3 minutter. Ha i appelsinjuicen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Ha i 1 dl melk, og kok opp. Bland maisstivelsen med 4 ss vann i en kopp. Hell blandingen i den kokende sausen, litt etter litt, under omrøring, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med grønnsaksbuljongen og pepper. La sausen småkoke frem til servering.
Dryss vårløken over retten ved servering.
Vel bekomme!