Mangoglasert kyllingburger i multibrød servert med kålsalat og garam masala-krydret søtpotet

Mangoglasert kyllingburger i multibrød servert med kålsalat og garam masala-krydret søtpotet

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Garam masala-krydder
½ pakke
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Gul paprika
1 stk
Kyllingburgere
300 g
Mangochutney
1 glass
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 787 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vær forsiktig med garam masala-krydderet, da det kan bli litt sterkt for de minste.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn ønsket mengde av garam masala-krydderet, litt olje og salt (se tips). Stek søtpotetstavene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skyll og kutt tomaten i terninger. Vend sammen kålsalaten, tomatteringene og hvitløksdressingen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
 Skyll, rens og kutt paprikaen i hele skiver. Fordel burgerne utover et stekebrett med bakepapir, og smør på mangochutneyen. Legg en paprikaskive eller to på toppen av hver av burgerne, og stek dem under søtpoteten i ovnen i de siste 7–8 minuttene av søtpotetens steketid.
 Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
 Kutt multibrødene i to, og fyll dem til sandwicher etter eget ønske. Server søtpotetstavene til retten.
Vel bekomme!