15-20
Mangoglasert kyllingburger i multibrød servert med kålsalat og garam masala-krydret søtpotet
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Garam masala-krydret søtpotet
Søtpotet
1 stk
Garam masala-krydder
½ pakke
Kålsalat
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Kyllingburgere med mangochutney
Gul paprika
1 stk
Kyllingburgere
300 g
Mangochutney
1 glass
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 787 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vær forsiktig med garam masala-krydderet, da det kan bli litt sterkt for de minste.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Garam masala-krydret søtpotet: Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn ønsket mengde av garam masala-krydderet, litt olje og salt (se tips). Stek søtpotetstavene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Kålsalat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Vend sammen kålsalaten, tomatteringene og hvitløksdressingen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Kyllingburgere med mangochutney: Skyll, rens og kutt paprikaen i hele skiver. Fordel burgerne utover et stekebrett med bakepapir, og smør på mangochutneyen. Legg en paprikaskive eller to på toppen av hver av burgerne, og stek dem under søtpoteten i ovnen i de siste 7–8 minuttene av søtpotetens steketid.
- Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Servering: Kutt multibrødene i to, og fyll dem til sandwicher etter eget ønske. Server søtpotetstavene til retten.