Mangoglasert kyllingburger i multibrød servert med kålsalat og garam masala-krydret søtpotet
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Garam masala-krydder
½ pakke
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Gul paprika
1 stk
Kyllingburgere
300 g
Mangochutney
1 glass
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 787 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 94 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vær forsiktig med garam masala-krydderet, da det kan bli litt sterkt for de minste.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn ønsket mengde av garam masala-krydderet, litt olje og salt (se tips). Stek søtpotetstavene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Vend sammen kålsalaten, tomatteringene og hvitløksdressingen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Skyll, rens og kutt paprikaen i hele skiver. Fordel burgerne utover et stekebrett med bakepapir, og smør på mangochutneyen. Legg en paprikaskive eller to på toppen av hver av burgerne, og stek dem under søtpoteten i ovnen i de siste 7–8 minuttene av søtpotetens steketid.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Kutt multibrødene i to, og fyll dem til sandwicher etter eget ønske. Server søtpotetstavene til retten.
Vel bekomme!