Glutenfri
Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter og grønnkål, kokte poteter og smørsaus
4.36 (187)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- olje
- salt
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Grønnkål
50 g
Smørsaus
½–1 pakke
Lettsaltet torskefilet
325 g
Vann
1 l
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 434 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 40 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme sausen direkte i en kjele, og eventuelt tilsette litt finhakkede urter, som f.eks persille, gressløk eller dill.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann.
Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek grønnsakene i ovnen i 5 minutter til.
Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
Skru ned temperaturen på platen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vel bekomme!
Vel bekomme!