Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter og grønnkål, kokte poteter og smørsaus
Glutenfri

Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter og grønnkål, kokte poteter og smørsaus

4.36 (181)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • salt
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Grønnkål
50 g
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Lettsaltet torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1 l
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 434 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 40 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme sausen direkte i en kjele, og eventuelt tilsette litt finhakkede urter, som f.eks persille, gressløk eller dill.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann.
Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek grønnsakene i ovnen i 5 minutter til.
 Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
 Skru ned temperaturen på platen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vel bekomme!
God middag!