Kremet maissuppe med sprø chilikrydrede bønner, nachochips og frisk cherrytomatsalsa
35-45
Vegetar

Kremet maissuppe med sprø chilikrydrede bønner, nachochips og frisk cherrytomatsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • olivenolje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kremet maissuppe

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
rød chili
Rød chili
½ stk
maiskorn
Maiskorn
2 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
5 dl

Sprø chilikrydrede bønner

borlottibønner
Borlottibønner
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
limeskall
Limeskall
2 ts
Olje
1 ss
Salt
¼ ts

Cherrytomatsalsa

cherrytomater
Cherrytomater
250 g
rødløk
Rødløk
½ stk
rød chili
Rød chili
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss

Til servering

lime
Lime
½ stk
nachochips
Nachochips
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 729 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis korianderen har blitt slapp, kan du ha den i iskaldt vann.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Kremet maissuppe: Skyll, rens og finhakk hele chilien. Skrell og finhakk hvitløken og hele løken. Hell laken av maisen. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek hvitløken, maiskornene og halvparten av løken og chilien i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss hvetemel, og rør godt. Spe med 5 dl vann, litt etter litt, under omrøring. Tilsett grønnsaksbuljongen, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter.  
  3. Sprø chilikrydrede bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene i en bolle, og vend inn 1 ss olje, ½ ts salt og halve pakken med det røkte chilikrydderet. Skyll og tørk limen, finriv limeskallet (kun det grønne), og bland det sammen med bønnene i bollen. Fordel bønnene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter.
  4. Cherrytomatsalsa: Skyll cherrytomatene og korianderen. Del tomatene i to eller fire, og finhakk korianderen. Ha det hele i en skål sammen med resten av den finhakkede løken og chilien fra steg 2. Vend inn 1 ss olivenolje, og smak til med saft fra halve limen og litt salt og pepper.   
  5. Kremet maissuppe, fortsettelse: Tilsett fløten, og kjør suppen glatt med en stavmikser. Gi suppen et oppkok på middels høy varme. Smak til med salt og pepper. 
  6. Til servering: Kutt resten av limen i båter. Topp suppen med de chilikrydrede bønnene, og server limebåtene, nachochipsene og cherrytomatsalsaen til retten.