Kremet maissuppe med sprø chilikrydrede bønner, nachochips og frisk cherrytomatsalsa
Vegetar

Kremet maissuppe med sprø chilikrydrede bønner, nachochips og frisk cherrytomatsalsa

4.1 (71)
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • olivenolje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Maiskorn
2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
5 dl
Borlottibønner
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Limeskall
2 ts
Olje
1 ss
Salt
¼ ts
Cherrytomater
250 g
Rødløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Nachochips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 729 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis korianderen har blitt slapp, kan du ha den i iskaldt vann.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll, rens og finhakk hele chilien. Skrell og finhakk hvitløken og hele løken. Hell laken av maisen. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek hvitløken, maiskornene og halvparten av løken og chilien i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss hvetemel, og rør godt. Spe med 5 dl vann, litt etter litt, under omrøring. Tilsett grønnsaksbuljongen, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter.  
 Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene i en bolle, og vend inn 1 ss olje, ½ ts salt og halve pakken med det røkte chilikrydderet. Skyll og tørk limen, finriv limeskallet (kun det grønne), og bland det sammen med bønnene i bollen. Fordel bønnene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter.
 Skyll cherrytomatene og korianderen. Del tomatene i to eller fire, og finhakk korianderen. Ha det hele i en skål sammen med resten av den finhakkede løken og chilien fra steg 2. Vend inn 1 ss olivenolje, og smak til med saft fra halve limen og litt salt og pepper.   
 Tilsett fløten, og kjør suppen glatt med en stavmikser. Gi suppen et oppkok på middels høy varme. Smak til med salt og pepper. 
 Kutt resten av limen i båter. Topp suppen med de chilikrydrede bønnene, og server limebåtene, nachochipsene og cherrytomatsalsaen til retten.
God middag!