Meksikanske fiskepinner med svart paprikaris, avokadohummus og spicy appelsin- og rødløksalat
Laktosefri

Meksikanske fiskepinner med svart paprikaris, avokadohummus og spicy appelsin- og rødløksalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • olje
  • pepper
Svart ris
125 g
Rød paprika
1 stk
Meksikanske fiskepinner
400 g
(Fisk, Hvete)
Rødløk
½ stk
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Avokadohummus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 843 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid når middagen skal på bordet, kan risen kokes dagen i forveien (oppbevar den da i kjøleskapet), paprikaen kan kuttes i biter. Lykke til!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i terninger.  
 Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i omtrent 15 minutter.  
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet først i to og deretter i tynne halvmåner. Vend løken og appelsinen sammen med 1 ss olivenolje i en bolle, og press over saften fra halve limen. Krydre med litt salt og dryss over chiliflakene.  
 Ha den ferdigkokte risen over i en sikt. Skyll risen raskt i kaldt vann, og la vannet renne av. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i 3–4 minutter, og vend inn risen. Stek videre i 2 minutter og krydre med salt og pepper.   
Kutt resten av limen i båter. Server fisken med paprikarisen, appelsinsalaten, limebåtene og avokadohummusen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!