Laktosefri
Meksikanske fiskepinner med svart paprikaris, avokadohummus og spicy appelsin- og rødløksalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olje
- pepper
Svart ris
125 g
Rød paprika
1 stk
Meksikanske fiskepinner
400 g
Rødløk
½ stk
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Avokadohummus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 843 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid når middagen skal på bordet, kan risen kokes dagen i forveien (oppbevar den da i kjøleskapet), paprikaen kan kuttes i biter. Lykke til!
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i terninger.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet først i to og deretter i tynne halvmåner. Vend løken og appelsinen sammen med 1 ss olivenolje i en bolle, og press over saften fra halve limen. Krydre med litt salt og dryss over chiliflakene.
Ha den ferdigkokte risen over i en sikt. Skyll risen raskt i kaldt vann, og la vannet renne av. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i 3–4 minutter, og vend inn risen. Stek videre i 2 minutter og krydre med salt og pepper.
Kutt resten av limen i båter. Server fisken med paprikarisen, appelsinsalaten, limebåtene og avokadohummusen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!