Laktosefri
Glutenfri
Basilikumbakt laksefilet med grovknuste poteter, spisskål og gulrøtter, servert med sitron
3.91 (153)
Under 30 min
7 Ingredienser
Basilikum og fisk er en god kombinasjon, og servert med ovnsbakt spisskål, er dette en smakfull og frisk middag.
Basilikum og fisk er en god kombinasjon, og servert med ovnsbakt spisskål, er dette en smakfull og frisk middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olivenolje
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Spisskål
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
270 g
Basilikumolje
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 613 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server basilikumoljen ved siden av fisken hvis du vil.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn litt olivenolje, og smak til med sitruskrydder.
Skyll spisskålen, og skrell gulrøttene. Kutt spisskålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper.
Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3. Krydre fisken med salt, og fordel basilikumoljen på hvert av fiskestykkene. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren (se tips). Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!