30-40
Glutenfri
Vegetar
Ovnsbakte rotgrønnsaker med ertepuré, toppet med syltet rødløk, chevre og kjerneblanding
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Timian
½–1 bunt
Søtpotet
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Gulrøtter
2 stk
Kikerter
1 pakke
Erte- og spinatpuré
Spinat
50 g
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½–1 dl
Servering
Kjerneblanding
1 pakke
Chevre (Melk, Laktose)
½ pakke
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 629 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du får syltet rødløk til overs, smaker det nydelig på pizza, i taco eller på brødskiven. Får du timianrester? Legg det i litt olje med salt, og lag timianolje.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skyll og riv bladene av timianen. Skrell og kutt søtpotetene, selleriroten og gulrøttene i grove biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av timianen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn kikertene de siste 10 minuttene av steketiden, og stek det hele videre sammen.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 1 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen vekk fra varmen, ha i løken og la den trekke i laken frem til servering.
- Erte- og spinatpuré: Skyll spinaten. Ha de grønne ertene, 1 ss smør og ½–1 dl melk i en kjele, og kok opp. Bland inn spinaten, og la det småkoke til spinaten har falt lett sammen. Kjør det hele til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Topp retten med den syltede rødløken, kjerneblandingen og smuldre chevren over ved servering.