Pannestekt lyr med gulrotpuré, ovnsbakte poteter og brokkoli, servert med baconsmør
Glutenfri

Pannestekt lyr med gulrotpuré, ovnsbakte poteter og brokkoli, servert med baconsmør

3.86 (79)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Brokkoli
½–1 stk
Småpoteter
300 g
Gulrotpuré
300 g
(Melk, Laktose)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Baconterninger
150 g
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 563 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Klem litt sitronsaft over fisken ved servering for friskere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Del potetene i to. Fordel potetene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med gulrotpuré i vannet, og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Bland inn 2 ss smør, og la det surre på lav varme i 1–2 minutter.
God middag!
Vel bekomme!