Glutenfri
Pannestekt lyr med gulrotpuré, ovnsbakte poteter og brokkoli, servert med baconsmør
3.86 (79)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Brokkoli
½–1 stk
Småpoteter
300 g
Gulrotpuré
300 g
Lyrfilet
375 g
Baconterninger
150 g
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 563 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Klem litt sitronsaft over fisken ved servering for friskere smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Del potetene i to. Fordel potetene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med gulrotpuré i vannet, og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Bland inn 2 ss smør, og la det surre på lav varme i 1–2 minutter.
God middag!
Vel bekomme!