Pitapizza med krydret lammekjøttdeig og tzatziki med mynte
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Gul paprika
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Pitabrød
4 stk
Pizzasaus
1 pakke
Revet mozzarella
½–1 pakke
Agurk
½–1 stk
Mynte
½ bunt
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Persillade
½ pakke
Mynte
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 956 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 94 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også dele pitabrødene i to på langs så du får flere og tynnere bunner.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og kutt sjalottløken i skiver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Tilsett paprikaen og løken, og stek videre i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt, pepper og det tyrkiske krydderet.
Fordel pitabrødene utover stekebrett med bakepapir. Smør et tynt lag pizzasaus på pitabrødene, og fordel mozzarellaen over. Topp med kjøttet, og stek pitapizzaene midt i ovnen i 7–8 minutter, eller til osten har smeltet.
Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut vannet fra agurken med hendene, og ha den i en bolle. Skyll og finhakk halvparten av mynten. Rør yoghurten og mynten med agurken, og smak til med persilladen, litt salt og pepper.
Topp pizzaen med resten av myntebladene ved servering.
Vel bekomme!