Pitapizza med krydret lammekjøttdeig og tzatziki med mynte

Pitapizza med krydret lammekjøttdeig og tzatziki med mynte

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gul paprika
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Pizzasaus
1 pakke
Revet mozzarella
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Agurk
½–1 stk
Mynte
½ bunt
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Mynte
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 956 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele pitabrødene i to på langs så du får flere og tynnere bunner.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og kutt sjalottløken i skiver.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Tilsett paprikaen og løken, og stek videre i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt, pepper og det tyrkiske krydderet.
 Fordel pitabrødene utover stekebrett med bakepapir. Smør et tynt lag pizzasaus på pitabrødene, og fordel mozzarellaen over. Topp med kjøttet, og stek pitapizzaene midt i ovnen i 7–8 minutter, eller til osten har smeltet.
 Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut vannet fra agurken med hendene, og ha den i en bolle. Skyll og finhakk halvparten av mynten. Rør yoghurten og mynten med agurken, og smak til med persilladen, litt salt og pepper.  
 Topp pizzaen med resten av myntebladene ved servering.
Vel bekomme!