Rice bowl med kvernet storfe i yakinikusaus, wokkede grønnsaker, peanøtter og chilimajones
Laktosefri
Glutenfri

Rice bowl med kvernet storfe i yakinikusaus

wokkede grønnsaker, peanøtter og chilimajones
4.09 (123)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • olje
  • salt
Jasminris
150 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Råkostmiks
150 g
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Reddiker
1 bunt
Koriander
1 bunt
Peanøtter
40 g
(Peanøtter, Nøtter)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 958 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Yakiniku er en tradisjonell japansk/koreansk måte å grille kjøtt på. Klem kjøttdeigen på spyd, og grill kjøttet over åpen flamme for en mer autentisk smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, ½ dl vann og ½ pakke teriyakisaus, og kok det hele i 2–3 minutter.   
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, til den er godt brunet. Vend inn yakinikusausen, og varm raskt opp.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk råkostmiksen i 1 minutt. Krydre med salt, og press over saften fra den halve limen.
 Kutt resten av limen i båter. Skyll reddikene, og kutt dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skyll og grovhakk korianderen.
 Fordel risen i skåler, og topp med kjøttet og de wokkede grønnsakene. Server reddikskivene, korianderen, peanøttene, chilimajonesen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!