Laktosefri
Glutenfri
Rice bowl med kvernet storfe i yakinikusaus
wokkede grønnsaker, peanøtter og chilimajones4.09 (123)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- olje
- salt
Jasminris
150 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Teriyakisaus
½ pakke
Råkostmiks
150 g
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Reddiker
1 bunt
Koriander
1 bunt
Peanøtter
40 g
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 958 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Yakiniku er en tradisjonell japansk/koreansk måte å grille kjøtt på. Klem kjøttdeigen på spyd, og grill kjøttet over åpen flamme for en mer autentisk smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, ½ dl vann og ½ pakke teriyakisaus, og kok det hele i 2–3 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, til den er godt brunet. Vend inn yakinikusausen, og varm raskt opp.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk råkostmiksen i 1 minutt. Krydre med salt, og press over saften fra den halve limen.
Kutt resten av limen i båter. Skyll reddikene, og kutt dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skyll og grovhakk korianderen.
Fordel risen i skåler, og topp med kjøttet og de wokkede grønnsakene. Server reddikskivene, korianderen, peanøttene, chilimajonesen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!