20-30
Laktosefri
Glutenfri
Rice bowl med kvernet storfe i yakinikusaus, wokkede grønnsaker, peanøtter og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
150 g
Kvernet storfe i yakinikusaus
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
½ dl
Wokkede grønnsaker
Råkostmiks
150 g
Lime
½ stk
Tilbehør
Lime
½ stk
Reddiker
1 bunt
Koriander
1 bunt
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
40 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 957 kcal
- Fett 53 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Yakiniku er en tradisjonell japansk/koreansk måte å grille kjøtt på. Klem kjøttdeigen på spyd, og grill kjøttet over åpen flamme for en mer autentisk smak.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Yakinikusaus: Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, ½ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.
- Kvernet storfe i yakinikusaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, til den er godt brunet. Vend inn yakinikusausen, og varm raskt opp.
- Wokkede grønnsaker: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk råkostmiksen i 1 minutt. Krydre med salt, og press over saften fra den halve limen.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Skyll reddikene, og kutt dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skyll og grovhakk korianderen.
- Servering: Fordel risen i skåler, og topp med kjøttet og de wokkede grønnsakene. Server reddikskivene, korianderen, peanøttene, chilimajonesen og limebåtene til retten.