Rotgrønnsakskaker med lun brokkolisalat og kremet appelsinsaus
Vegetar

Rotgrønnsakskaker med lun brokkolisalat og kremet appelsinsaus

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • salt
  • pepper
  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
¼ dl
(Hvete)
Salt
½ ts
Pepper
¼ ts
Smør
½ ss
(Melk)
Småpoteter
300 g
Brokkoli
½ stk
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Tranebær
1 pakke
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Bladpersille
½ bunt
Appelsin
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 673 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne i 1–2 dl hvitvin, og reduser sammen med appelsinsaften for ekstra god smak på sausen.

Varm opp stekeovnen til omtrent 200 grader.
 Skrell og grovriv rotgrønnsakene på et rivjern. Skrell og finhakk løken, og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3–4 minutter. Ta grønnsakene av varmen, og ha dem over i en bolle. Vend inn den revne Grande Premium-osten, halvparten av persillen, egget, ¼ dl hvetemel, ½ ts salt og ¼ ts pepper. 
Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del brokkolien i mindre buketter. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolibukettene i ovnen i omtrent 15 minutter.
 Skyll og tørk appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Del appelsinen i to, press appelsinsaften i kjelen. Ha i 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med appelsinskallet, salt og pepper.
 Form grønnsaksdeigen til runde kaker med hendene, eller bruk to spiseskjeer. Ha kakene på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakskakene i 3–4 minutter på hver side, og ha ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden.  
 Skrell og del appelsinen i terninger. Bland appelsinterningene med de ferdigstekte brokkolibukettene, og press over saften fra halve sitronen. Topp med tranebærene, mandelskivene og resten av persillen.
Vel bekomme!