15-20
Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, brokkoli og bearnéssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter og løk
Rødløk
1 stk
Småpoteter
300 g
Brokkoli og bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Brokkoli
1 stk
Sitrusstekt svinenakke
Svinenakke
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 725 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien kan stekes i ovnen sammen med potetene og løken de siste 8–10 minuttene av steketiden.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og løk: Del løken i store båter, skallet fjernes ved servering. Skyll potetene og fordel dem og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
- Brokkoli og bearnéssaus: Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i kjelen med sausen i 3–4 minutter, eller til den er mør.
- Sitrusstekt svinenakke: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
- Vel bekomme!