Stekt ørretfilet med eple og rødkål, purrepoteter og brunet tyttebærsmør
Glutenfri
Laktosefri

Stekt ørretfilet med eple og rødkål, purrepoteter og brunet tyttebærsmør

4.2 (123)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Purre
½ stk
Smør
1 ts
(Melk)
Grønt eple
1 stk
Rødkål
150 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Ørretfilet
300 g
(Fisk)
Sjalottløk
1 stk
Rørte tyttebær
50 g
Smør
2–3 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 598 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en fløyelsmyk puré av potetene, og server purren smørstekt til retten.

 Skyll potetene. Del purren i to på langs, og skyll den godt mellom lagene. Del potetene i to, og kutt purren i centimetertykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Skyll og kutt eplet i terninger. Kutt rødkålen i tynne skiver med en skarp kniv eller mandolin. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 2 minutter. Ha over 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek videre i 2 minutter. Vend inn epleterningene, og krydre med salt og pepper. La kålen stå på lav varme frem til servering.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken og 2–3 ss smør i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 3–4 minutter, til smøret er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Ta kjelen av platen, og pisk inn de rørte tyttebærene.   
 Sil vannet av potetene. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm opp det hele på høy varme i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper. 
Vel bekomme! 
Vel bekomme!