Stekt torskefilet med hvitløksbakt reddik og brokkoli, sitron- og dillglaserte poteter og remulade
Glutenfri
Laktosefri

Stekt torskefilet med hvitløksbakt reddik og brokkoli, sitron- og dillglaserte poteter og remulade

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Sitronskall
½ ts
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Brokkoli
½–1 stk
Reddiker
1 bunt
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Remulade
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 529 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en potetmos som du smaksetter med dill og sitron, eller kutt potetene i skiver og bak de i ovn sammen med brokkolien.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll potetene, og del de eventuelt i jevnstore biter hvis de er store. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Vask sitronen godt, og riv skallet fra halve sitronen. Kutt sitronen i båter. Skyll, tørk og grovhakk halvparten av dillen. 
Skrell hvitløken, og kutt ønsket mengde i tynne skiver. Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i skiver. Skyll reddikene, og del de i fire. Ha hvitløken, brokkolien og reddikene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Vend grønnsakene godt sammen, og stek i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
Sil vannet av potetene og la de dampe fra seg i 1 minutt. Tilsett ½ ts av det revne sitronskallet, den hakkede dillen og ½ ss smør, og krydre med salt og pepper. Vend godt rundt slik at potetene blir godt krydret.     
Server fisken med potetene, grønnsakene, sitronbåtene, remuladen, og dryss over resten av dillen. God middag! 
Vel bekomme!