Falafler med varm bulgursalat, servert med yoghurt og ajvar
Vegetar

Falafler med varm bulgursalat

servert med yoghurt og ajvar
3.93 (61)
Under 30 min
12 Ingredienser
Denne Midtøsten-inspirerte retten er proppfull av smak. Med sprø kikertboller, krydret bulgur med ovnsbakte grønnsaker og ajvar.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Falafler
1 pakke
Ajvar
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og skrell rødløken. Kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Kutt paprikaen i grove biter. Kutt rødløken og tomaten i båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, kryddermiksen med fennikel og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn grønnsaksbuljongen, persilladen og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme og har fått en gyllen stekeskorpe.
 Skyll og finhakk persillen. Bland den ferdigkokte bulguren med persillen og de ovnsbakte grønnsakene.
Server ajvaren og yoghurten til retten.
Vel bekomme!