Fiskekaker med agurksalat og ovnsbakte gulrøtter, servert med epledressing
Glutenfri

Fiskekaker med agurksalat og ovnsbakte gulrøtter, servert med epledressing

4 (499)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Rødt eple
½–1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 542 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulrøttene de siste 10 minuttene av gulrøttenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell gulrøttene, og kutt dem i to på langs. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
 Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Bland sammen agurken, løken, 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt i en skål.
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Rør sammen yoghurten, kryddermiksen, ønsket mengde av eplet i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
Nyt måltidet!
Vel bekomme!