Glutenfri
Fiskekaker med agurksalat og ovnsbakte gulrøtter, servert med epledressing
4 (500)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Rødt eple
½–1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Fiskekaker
360 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 542 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulrøttene de siste 10 minuttene av gulrøttenes steketid.
Varm opp
stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i to på langs. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Bland sammen agurken, løken, 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt i en skål.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Rør sammen yoghurten, kryddermiksen, ønsket mengde av eplet i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
Nyt måltidet!
Vel bekomme!