20-30
Laktosefri
Vegetar
Vegetarschnitzel med kokte poteter og ertepuré servert med grønnkålchips og eggesmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- havre,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kokte småpoteter
Småpoteter
300 g
Bladpersille
½ bunt
Grønnkålchips
Grønnkål
100 g
Eggesmør
Egg (Egg)
2 stk
Bladpersille
½ bunt
Smør (Melk)
3 ss
Ertepuré
Grønne erter
250 g
Sitron
¼ stk
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl
Vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g
Servering
Sitron
¾ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 682 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme vegetarschnitzlene i ovnen: Ha dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gjennomvarme. Ha litt sitronsaft i eggesmøret for en ekstra fresh saus!
- Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene.
- Kokte småpoteter: Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Grønnkålchips: Skyll og tørk grønnkålen. Dra bladene av stilken i mellomstore blader. Ha kålbladene i en bolle, og vend inn olje, salt og pepper. Fordel bladene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 5–8 minutter, eller til de er sprø.
- Eggesmør: Kok eggene i vannet fra steg 1 i 8–9 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i biter.
- Ertepuré: Ha ertene, ½ ss smør og omtrent 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen.
- Vegetarschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
- Eggesmør, fortsettelse: Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Skyll og finhakk persillen. Vend inn halvparten av persillen i smøret før servering, og krydre med litt pepper.
- Servering: Vend inn resten av persillen i de ferdigkokte potetene. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.