Vegetarschnitzel med kokte poteter og ertepuré servert med grønnkålchips og eggesmør
20-30
Laktosefri
Vegetar

Vegetarschnitzel med kokte poteter og ertepuré servert med grønnkålchips og eggesmør

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kokte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt

Grønnkålchips

grønnkål
Grønnkål
100 g

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
2 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Smør (Melk)
3 ss

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
250 g
sitron
Sitron
¼ stk
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl

Vegetarschnitzler

vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g

Servering

sitron
Sitron
¾ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 682 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme vegetarschnitzlene i ovnen: Ha dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gjennomvarme. Ha litt sitronsaft i eggesmøret for en ekstra fresh saus!

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene. 
  2. Kokte småpoteter: Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Grønnkålchips: Skyll og tørk grønnkålen. Dra bladene av stilken i mellomstore blader. Ha kålbladene i en bolle, og vend inn olje, salt og pepper. Fordel bladene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 5–8 minutter, eller til de er sprø.
  4. Eggesmør: Kok eggene i vannet fra steg 1 i 8–9 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i biter.
  5. Ertepuré: Ha ertene, ½ ss smør og omtrent 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen.  
  6. Vegetarschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
  7. Eggesmør, fortsettelse: Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Skyll og finhakk persillen. Vend inn halvparten av persillen i smøret før servering, og krydre med litt pepper.
  8. Servering: Vend inn resten av persillen i de ferdigkokte potetene. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.