Tortelloni med skinke og ost, sjampinjong i kremet spinatsaus, sprøstekt bacon og salvie
3.92 (66)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Sjampinjong
100 g
Spinat
50 g
Sitronskall
½ ss
Lett crème fraîche
150 g
Pastavann
1 dl
Tortelloni med skinke og ost
250 g
Baconterninger
150 g
Salvie
½–1 bunt
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 701 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne et godt brød ved siden av.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll spinaten og sitronen. Finriv ½ ss av sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank.
Ha i crème fraîchen, og la det koke i 2 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med salt, pepper og sitronskallet.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ha 1 dl av pastavannet i spinatsausen, litt etter litt, til sausen har ønsket konsistens. Kok det hele i 1 minutt. Vend pastaen forsiktig inn i spinatsausen rett før servering.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconterningene i 2–3 minutter, eller til de er sprøstekte. Legg baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, og la det renne av seg.
Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek salviebladene i 2–3 minutter, til de er litt sprø. Del sitronen i båter, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern.
Fordel pastaen, soppen og spinatsausen på tallerkener, og topp med baconet, salvien og osten. Server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!