Torskefilet med mørbakt rødløk, pastinakkpuré, kokte poteter og mynteglaserte erter
Glutenfri
Laktosefri

Torskefilet med mørbakt rødløk, pastinakkpuré, kokte poteter og mynteglaserte erter

3.89 (127)
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Pastinakker
2 stk
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Grønne erter
125 g
Mynte
½ bunt
Smør
2 ss
(Melk)
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 463 kcal
  • Fett: 10 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt smør i pastinakkpuréen for en rundere smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt pastinakkene i mindre biter. Kok pastinakkbitene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte og møre.   
 Del rødløken i to. Ha 1 ss eddik, litt olje, salt og pepper utover et stekebrett dekket med bakepapir. Legg løken på brettet med snittflaten ned, og stek den i ovnen i 25 minutter. 
 Ha ertene og 2 ss smør i en liten kjele, og varm opp til smøret er smeltet. Skyll og grovhakk mynten, og ha mynten i smøret rett før servering. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Legg fisken på stekebrettet med løken når det gjenstår omtrent 10 minutter av løkens steketid. 
 Spar på 1 dl av kokevannet fra pastinakkene, og sil av resten. Miks pastinakkene til en glatt puré med en stavmikser. Spe med kokevannet til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!