Klassisk fiskesuppe med torskefilet, purreløk, gulrot og halvgrovt brød

Klassisk fiskesuppe med torskefilet, purreløk, gulrot og halvgrovt brød

3.97 (102)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Purre
1 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
1–2 dl
Halvgrove multibrød
2 stk
(Hvete, Spelthvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 704 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne noe godt smør eller aioli til brødet.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gulroten og poteten. Kutt gulroten i skiver og poteten i terninger. Skyll og kutt purren i tynne skiver. Skjær fisken i terninger, og krydre den med litt salt.
 Smelt 1 ss smør i en kjele på lav varme, og rør inn 1 ss hvetemel. Bruk en visp, og spe på med melken og 1–2 dl vann, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i fisketerningene og purren, og la fisken trekke i suppen i 2–3 minutter.   
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til suppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med sitronskallet.
Vel bekomme!