Klassisk fiskesuppe med torskefilet, purreløk, gulrot og halvgrovt brød
3.97 (102)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Purre
1 stk
Torskefilet
375 g
Helmelk
5 dl
Fiskebuljong
1 pakke
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
1–2 dl
Halvgrove multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 704 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 85 g
- Protein: 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne noe godt smør eller aioli til brødet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gulroten og poteten. Kutt gulroten i skiver og poteten i terninger. Skyll og kutt purren i tynne skiver. Skjær fisken i terninger, og krydre den med litt salt.
Smelt 1 ss smør i en kjele på lav varme, og rør inn 1 ss hvetemel. Bruk en visp, og spe på med melken og 1–2 dl vann, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i fisketerningene og purren, og la fisken trekke i suppen i 2–3 minutter.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til suppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med sitronskallet.
Vel bekomme!