Laktosefri
Salatblader med soyawokket svinedeig, curry- og mangodressing, jasminris og frisk salsa
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- pepper
- olje
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Rødt eple
½ stk
Tomat
1 stk
Sukker
½ ts
Kjøttdeig av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Jasminris
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 828 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen. Er hjertesalatene små, kan de strimles og blandes inn med tomat- og eplesalsaen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en serveringsskål. Skyll og kutt eplet og tomaten i små terninger. Bland tomat- og epleterningene sammen med løken og krydre med litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.
Fyll salatbladene med risen, kjøttdeigen og tomat- og eplesalsaen. Server curry- og mangodressingen på siden, og topp retten med peanøttene.
Vel bekomme!