15-20
Laktosefri
Salatblader med soyawokket svinedeig, curry- og mangodressing, jasminris og frisk salsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Hjertesalat
Hjertesalat
2 stk
Tomat- og eplesalsa
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Rødt eple
½ stk
Tomat
1 stk
Sukker
½ ts
Soyawokket svinedeig
Kjøttdeig av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Servering
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Ris
Jasminris
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 828 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen. Er hjertesalatene små, kan de strimles og blandes inn med tomat- og eplesalsaen.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hjertesalat: Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
- Tomat- og eplesalsa: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en serveringsskål. Skyll og kutt eplet og tomaten i små terninger. Bland tomat- og epleterningene sammen med løken og krydre med litt salt og pepper.
- Soyawokket svinedeig: Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.
- Servering: Fyll salatbladene med risen, kjøttdeigen og tomat- og eplesalsaen. Server curry- og mangodressingen på siden, og topp retten med peanøttene.