Salatblader med soyawokket svinedeig, curry- og mangodressing, jasminris og frisk salsa
Laktosefri

Salatblader med soyawokket svinedeig, curry- og mangodressing, jasminris og frisk salsa

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Rødt eple
½ stk
Tomat
1 stk
Sukker
½ ts
Kjøttdeig av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Jasminris
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 828 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen. Er hjertesalatene små, kan de strimles og blandes inn med tomat- og eplesalsaen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
 Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en serveringsskål. Skyll og kutt eplet og tomaten i små terninger. Bland tomat- og epleterningene sammen med løken og krydre med litt salt og pepper.     
 Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.  
 Fyll salatbladene med risen, kjøttdeigen og tomat- og eplesalsaen. Server curry- og mangodressingen på siden, og topp retten med peanøttene. 
Vel bekomme!