Sitruskylling med hvitløksbakte gulrøtter, grønnkål, appelsin, karrisaus og hjemmelaget potetmos

Sitruskylling med hvitløksbakte gulrøtter, grønnkål, appelsin, karrisaus og hjemmelaget potetmos

4.34 (169)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Appelsin
1 stk
Kyllingfilet
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Karri
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Lettmelk
1½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 475 kcal
  • Fett: 9 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.   
 Skrell gulrøttene hvis du vil, og del dem i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel gulrotstavene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend inn grønnkålen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
 Tørk kyllingen med kjøkkenpapir, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side. Krydre den med sitruskrydderet, og legg den på brettet sammen med gulrøttene de siste omtrent 8 minuttene av steketiden. La kyllingen hvile i omtrent 2 minutter før du skjærer den i skiver. 
 Smelt ½ ss smør i stekepannen du stekte kyllingen i, og pisk inn karrien og ½ ss mel. Ha i buljongen, 1½ dl melk, og gi det hele et oppkok. Spe med omtrent 1 dl vann, og smak til sausen med salt og pepper. Ha i litt mer vann hvis sausen blir for tykk. 
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Skrell appelsinen, kutt den i terninger, og server den til retten.
Vel bekomme!